Slider

LUONNONKOSMETIIKKA OSAKSI IHONHOITOA

13. maaliskuuta 2019

*Yhteistyössä So..Naturalin kanssa, tuotteet saatu.

Luonnonkosmetiikka on kiinnostanut minua jo pitkään, varsinkin ihonhoidossa ja jokin aika sitten törmäsin uuteen kahden naisen pyörittämään luonnonkosmetiikan ja hyvinvoinnin verkkokauppaan So.. Naturaliin. Valikoimasta löytyi niin tuttuja kuin tuntemattomia merkkejä, joista mitään en kuitenkaan ollut ennen testannut ja musta on huippua tämän yhteistyön tiimoilta tukea paikallisia yrittäjiä ja samalla löytää ehkä uusia suosikkeja luonnonkosmetiikan saralta. Myös ympäristöystävällisyys näkyy heidän tuotteissaan ja toiminnassaan ja sen lisäksi, että valikoimasta löytyy vain sertifioitua tai sertifiointikriteerit täyttävää luonnokosmetiikkaa niin tilausten pakkaamiseen käytetään mahdollisuuksien puitteissa kierrätettäviä materiaaleja, jes!

inkap-upcircle-palasaippua
inkap-upcircle-palasaippua3
UpCircle Fenkoli & Kardemumma Chai palasaippua

Julkaisin tammikuussa 14 vinkkiä jätteettömämpään arkeen ja postauksessa kerroin haluavani ottaa käyttöön palasaippuat tavallisten purnukoiden rinnalle. Myönnän olleeni hieman skeptinen palasaippuoiden suhteen, mutta käsienpesuun tarkoitetun saippuan lisäksi kylppäristä löytyy nyt myös kasvojenpesuun tarkoitettu palasaippua. UpCircle on uusi merkki So..Naturalin valikoimassa ja sen lisäksi, että palasaippua itsessään on ekologinen vaihtoehto verrattuna muovipulloon niin UpCircle käyttää tuotteissaan raaka-aineita, jotka olisivat muuten päätyneet jätteiksi. Esimerkiksi tähän saippuaan on hyödynnetty makusiirapin valmistuksesta ylijääneitä chaimausteita, tosi hyvä juttu!

Tätä olen käyttänyt yleensä aamuisin kasvojenpesuun, jolloin edellisillan viimeisetkin meikinrippeet varmasti puhdistuvat, mutta yhtä hyvin tätä voi käyttää myös vartalolle. Kosteuttavan sheavoin ansiosta iholle ei jää pesun jälkeen kiristävää tunnetta niinkuin joidenkin puhdistusaineiden kohdalla on ja saippua myös kuorii kevyesti. Tämä tulee varmasti kestämään mulla pitkään ja ainut miinuspuoli minkä keksin on säilytys. Ostin saippuakupin, jossa tällä hetkellä säilytän tätä, mutta joku ritilä tai kuppi jonka pohjassa on reiät voisi olla parempi, että tämä pääsisi kuivumaan ilmavammin. Vinkkejä näteistä alustoista?
inkap-joik-silmämeikinpoistoaine
inkap-joik-silmämeikinpoistoaine2
Joik meikinpuhdistusöljy

Olen aiemmin ollut todella huono käyttämään erikseen silmämeikinpoistoainetta ja koittanut hinkata normaalilla meikinpoistoaineella aina käyttämäni vedenkestävän ripsivärin pois. Voitte varmaan arvata, että eihän se ripsari mihinkään lähtenyt ja sitä oli seuraavana päivänäkin vielä silmissä. Nyt olen kunnostautunut asian suhteen ja tämä puhdistusöljy onkin jokapäiväsessä käytössä. Öljy puhdistaa meikin tehokkaasti, mutta hellävaraisesti ja oliivi-, saflori- ja makadamiaöljyt auttavat säilyttämään ihon kosteustasapainon ja kamomilla puolestaan rauhoittaa ihoa.

Joik on myöskin uusi merkki So..Naturalin valikoimassa ja ennestään olinkin kuullut tämän Viron vanhimman ja tunnetuimman luonnonkosmetiikkasarjan kehutuista kynttilöistä. Tykkään testailla uusia tuotteita ja koska tämä öljy sai mut niin vakuuttuneeksi ajattelin jossain vaiheessa tilata itse testiin jotain muutakin kyseiseltä merkiltä.
inkap-lavera-kasvovesi
Lavera Purifying kasvovesi

Lavera on myöskin yksi tunnetuimpia luonnonkosmetiikan brändejä ja heidän tuotteitaan on myyty Suomessa jo kymmenen vuoden ajan. Mä oon törmännyt näihin ainakin Citymarketeissa, mutta en ennen tätä vielä koskaan ostanut itselleni kokeiltavaksi. Kasvovesi on tarkoitettu erityisesti rasvoittuvalle ja sekaiholle ja tämä on mielestäni ihan kelpo tuote ihonpuhdistuksen viimeistelyyn!

inkap-berlinbiobrush-hammasharja
Berlin Biobrush ekologinen hammasharja

Alkuvuodesta googletellessani parempia vaihtoehtoja tavalliselle muovihammasharjalle törmäsin Berlin Biobrushin ekohammasharjoihin ja ilokseni huomasin näitä löytyvän myös So..Naturalin valikoimasta, en varmaan koskaan ole ollut näin fiiliksissä hammasharjasta :-D Jos en tietäisi niin tämä menisi mulle ihan tavallisesta muoviharjasta, mutta varsi onkin tehty ylijäämäpuun selluloosasta ja harjakset puolestaan risiiniöljystä.

Hammasharjat ovat täysin biohajovia ja pakkauksen voikin heittää biojätteeseen, mutta itse harja ei maadu niin nopeasti, joten se tulee hävittää sekajätteen mukana. Musta tälläiset pienet arjen ekoteot, kuten hammasharjan vaihtaminen ympäristöystävällisempään ovat sellaisia mitä kaikki voisivat omassa arjessaan tehdä, joten painakaa ihmeessä tämä vinkki mieleen.

Olitteko aiemmin kuulleet So..Naturalista vai oliko verkkokauppa teillekin ihan uusi tuttavuus? 

2 kommenttia:

  1. Laveran tuotteita on tullu useamman kerran kateltua mielenkiinnolla, mutta yhtään en oo niitä testannu. Joku tommonen kasvovesi ois kyl mielenkiintoista ottaa merkiltä testiin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla jos luonnonkosmetiikka kiinnostaa, Laveran tuotteita on ainaki helposti saatavilla! :-)

      Poista

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä