Slider

20 KYSYMYSTÄ BLOGGAAMISESTA

5. maaliskuuta 2018

talvipäivänasu_inkap
1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Yläasteella mun luokkakaveri kertoi kirjoittavansa blogia itselleen päiväkirjan tapaan ja siitä se innostus omaan lähti. Noihin aikoihin blogit oli kovassa huudossa ja lähes jokainen yläasteen kaveriporukan mimmi piti blogia, nykyään mä taidan olla ainut kuka jäi jäljelle. Olin saanut myös ensimmäisen järjestelmäkamerani ja halusin jonkun paikan mihin jakaa kuviani, joista kaikki ovat edelleen tallella kovalevyn kätköissä.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
Seitsemän vuotta ja itse asiassa blogin synttäreitä juhlitaan jälleen kerran nyt maaliskuussa. Ensimmäisten vuosien aikana tätä tuli tehtyä lähinnä omaksi iloksi ilman sen kummempia tavoitteita, mutta nykyään pyrin koko ajan kehittämään itseäni. Hullua mikä matka ja kehitys vuodesta 2011 on kuljettu tähän päivään asti ja millaisia mahdollisuuksia olen saanut.

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe ym.? 
Blogin aiheet pyörivät eniten asukuvien, kauneusjuttujen ja oman elämän ympärillä sekä välillä mukaan mahtuu syvällisempää pohdintaa, sisustusta ja matkustustakin. Mun mielestä täällä on hyvä tasapaino ja postauksia tulee tasaisin väliajoin jokaiselta aihealueelta.

4. Kuinka usein päivität blogiasi? 
Yleensä kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja torstaisin, mutta esimerkiksi viime viikolla ilmestyi kolme postausta.

5. Kummat ensin, kuvat vai teksti?
Meinasin ensin vastata tähän, että se vaihtelee, mutta nyt kun tarkemmin aloin miettimään niin kyllä kuvat tulee ensin joitakin poikkeuksia lukuunottamatta.
talvipäivänasu_inkap7
6. Mistä saat inspiraatiota postauksiisi?
Omassa elämässä tapahtuvista asioista, muilta bloggaajilta ja ystäviltä. Yleensä uusia ideoita ilmestyy päähän silloin kun sitä vähiten odottaa ja niitä ei pääse kirjoittamaan ylös.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla? 
Aamulla tai myöhään illalla. Huomaan, että keskittymiseni on parhaimmillaan aamulla ja päivällä ajatus alkaa harhailemaan eikä mitään järkevää saa enää aikaiseksi. Vastapainoksi parhaat tekstit syntyvät yleensä spontaanisti myöhään illalla.

8. Kuinka usein teet jotain blogisi eteen kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
Joka päivä! Oli se sitten tekstien kirjoittamista tai suunnittelua, kuvaustreffejä ystävien kanssa, kommentteihin vastailua tai jotain muuta pientä niin blogin eteen tulee kyllä tehtyä joka päivä jotain ja se on aina mielessä.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
Pakko myöntää, että nykyään blogien lukeminen on vähentynyt hurjasti. Enää tulee luettua lähinnä tuttujen ja kavereiden blogeja sekä jotain vastaantulevia kiinnostavan kuuloisia tekstejä. Mua kiinnostaa blogeissa eniten muoti, kauneus ja syvällisemmät aihepostaukset tai oman elämän kuulumiset.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
Ensimmäisenä huomio kiinnittyy tietysti ulkoasuun, pidän simppeleistä ja vaaleista ulkoasuista sekä laadukkaista suurista kuvista. Itseäni kiinnostavat ja inspiroivat postaukset ja se, että niihin huomaa olevan panostettu ovat se mikä saa liittymään lukijaksi.
talvipäivänasu_2
11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
Vuorovaikutus lukijoiden kanssa, itsensä toteuttaminen ja erilaiset mahdollisuudet sekä bloggaamisen kautta solmitut ystävyyssuhteet.

12. Entä kolme huonointa asiaa?
Ikävät kommentit, ennakkoluulot bloggaajia kohtaan ja se kun ei ymmärretä somessa näkyvien kuvien ja tekstien olevan vaan pieni pala elämästä.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoidesi kanssa eli vastaatko mielelläsi esimerkiksi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
Tottakai ja niin kuin mainitsinkin vuorovaikutus lukijoiden kanssa on yksi parhaita juttuja koko hommassa. Musta on ihana vastailla ja höpötellä teidän kanssa kommenteissa enkä muista tähän hätään yhtään kommenttia mihin en olisi vastannut.

14. Onko blogillasi muita somekanavia, kuten Instagramia tai Facebook-sivuja?
Instagram löytyy nimellä @inkapietila ja facebook-sivuista pääsee halutessaan tykkämään täällä tai kirjoittamalla blogin nimen hakuun.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
Julkaisen yleensä kaikki postaukset ajastettuina ja säännöllisen postausrytmin ylläpitämiseksi suunnitelmallisuus on ainakin mulle kaiken a ja o.
tupsupipo_hm
talvipäivänasu_3
16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi vai pyritkö pitämään blogisi mahdollisimman omana tietonasi?
Bloggaan avoimesti ja nykyään uskallan rohkeasti uusissa tilanteissa kertoa kirjoittavani blogia. Mulla oli pitkään vaihe jolloin peittelin bloggaamista ja kiusaannuin aina kun se tuli puheeksi tai joku kertoi lukevansa mun postauksia. Onneksi oon päässyt tuosta yli ja seison ylpeänä työni takana.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
Yhteistöitä esiintyy silloin tällöin ja niistä on erikseen ilmoitettu joka postauksessa.

18. Mikä tarina on blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
Blogin nimenä toimii mun oma nimi eikä sillä ole sen kummempaa tarinaa. Se on lyhyt, ytimekäs ja helppo muistaa. Blogin nimi on vuosien varrella vaihtunut monesti ja muistan nimenä olleen ainakin perinteinen My world ja Every step with me. Eiköhän me pysytä jatkossa tässä nykyisessä!

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?
Tottakai haluan kehittää blogiani ja itseäni koko ajan ja niinhän sen pitääkin mennä kun tavoitteet on korkealla. Haluaisin seuraavaksi siirtyä Bloggerista Wordpressiin, mutta vielä en oo uskaltanut laittaa tätä projektia alulle.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?
Panosta kuviin ja selkeään ulkoasuun, sillä niihin lukija kiinnittää ensimmäisenä huomiota. Myös otsikointi on tärkeää, sillä niillä pitää herättää lukijan kiinnostus heti kättelyssä. Mieti blogin nimi ja osoite tarkkaan äläkä valitse www-osoitteeksi seiskaluokkalaisen Inkan tapaan inkaintiaani.blogspot.fi:tä, sillä todennäköisesti tulet katumaan sitä muutaman vuoden päästä. Tästä aiheesta voisin kirjoittaa pian oman postauksen, sillä multa löytyy aika paljonkin sanottavaa ja vuosien varrella on tullut opittua paljonkin.
talvipäivänasu_inkap4
Takki ja housut Bikbok Neule ja pipo H&M Laukku Prisma

14 kommenttia:

 1. Tän postauksen vastauksia on ollu kyl kiva lukee muiden blogeista. Ite tein tän samaisen omaan blogiin viime viikolla :D On kiva nähdä kuinka erilaisia ja hiukan jopa samanlaisia vastauksia voi olla. Mä oon ottanu nyt ton ajastamisen käyttöön - alku vuosina en kauheesti ymmärtäny sitä - ja se on kyl oikeesti helpottanu tossa säännöllisessä postaus tahdissa. Nykyään ajastan kaikki valmiit postaukset, vaikka tietäisin että ehtisin julkaista sen päivän aikana. Jotenkin tuntuu varmemmalta ajastaa kuin ei, sillä sit kuitenkin illalla just nukkumaan mennessä muistan että ainiin se postaus piti julkaista. Unohtelias kun kuitenkin olen xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin äsken lukemassa sun postauksen se oli muiden tapaan kans tosi kiva ja mielenkiintoinen ja niimpä, hauska nähdä miten muiden vastaukset eroaa tai on samanlaisia verrattuna omiin.

   Mä otin ajastamisen käyttöön myös vasta tän vuoden alussa, sitä ennen julkasin postauksia aina vähän milloin sattuu ja mihin aikaan sattuu :-D Sen avulla saa kyllä pidettyä postausrytmin tasaisena ja kiva kuulla et se on toiminut sullakin :-)

   Poista
 2. Aaaww kuinka herttainen toi inkaintiaani! :D <3 Oot pysyny kyllä ihailtavan pitkään mukana blogimaailmassa! Mä en jaksa edes muistaa, milloin aloitin kirjoittamaan ensimmäistä blogiani, joten vuosia on aika vaikea laskea. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa on kyllä yksi parhaista asioista bloggaamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah<3 Blogimaailmassa on pyöritty kyllä todella pitkään ja loppua ei näy, säkin tunnut olevan pysynyt vielä kauemmin ku minä jos ei pysy enää ees laskuissa :-D Ja niimpä vuorovaikutus on best<3

   Poista
 3. Ihan mahtava postaus, tätä oli niin kiva lukea!! :) <3 Olis kyllä kiva itsekin toteuttaa tämä jossain vaiheessa jossain muodossa omassa blogissani. Kylläpä repesin tuolle inkaintiaanille, ihan mahtava :DDDD Mullakin 5 vuotta blogitaivalta takana, ja välillä miettii että ehkä olisi voinut valita nimen toisin.. No mutta, näillä mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kuulla ja toteuta ihmeessä, ois kiva päästä lukemaan tää sultakin!
   Ja apua ai kauhee, onneks inkaintiaani on nyt historiaa ja sille voi naureskella näin jälkeenpäin :-D Ja hei sun blogilla on just ihana nimi, persoonallinen ja erottuva<3

   Poista
 4. Vitsi miten kiva oli lukea sun vastauksia näihin, ja tosi moneen kohtaan itse asiassa samaistuin itsekin! Muun muassa toi nimijuttu, heh... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiitos ja kiva kuulla et voit samaistua moneen kohtaan<3 Ja hahah musta tuntuu, et kaikilla on ollu jossain vaiheessa mitä erikoisempia nimiä :-D

   Poista
 5. Täällä yks joka on lukenut sun blogia inkaintiaaniajoista lähtien :D Oli kiinnostava lukea sun vastauksia näihin kyssäreihin. Samaistun moneen kohtaan, etenkin suunnitelmallisuus on isossa roolissa täälläkin. Mulla on kalenterissakin oma kuukausinäkymä blogille, ja sinne sit kirjaan tulevia postausaiheita ^^

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei eikä sä oot ollu sit ihan tosi pitkään mukana, ihana kuulla!<3 Suunnitelmallisuus helpottaa omaa tekemistä ja blogin sovittamista muun arjen ympärille niin paljon, mullakin kalenterissa vähän joka sivulle kirjotettuna jotain blogiin liittyviä juttuja :-D

   Poista
 6. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia <3 Blogin kirjoittaminen mahdollistaa kyllä paljon asioita! Mulla oli tuo blogin aloittaminen taas ihan toisinpäin, tiesin ehkä yhden tai kaksi bloggaajaa ja nyt suuri osa mun kavereista koostuu bloggaajista :D

  ♥ JennyJanette

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja niimpä, harrastuksena tää antaa ihan superpaljon<3 Ja eikä, mut just hyvä et oot bloggaamisen kautta löytäny ihania ystäviä ympärillwe<3

   Poista
 7. Mainitsit tuossa tuon selkeän ulkoasun ja esimerkiksi siun ulkoasu on aivan mielettömän kiva ja simppeli! Ootko tehnyt sen itse vai käyttänyt jotakuta ulkopuolista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :-) Oon ostanut ulkoasuni Etsystä ja muokannut sitä valmista pohjaa itse!

   Poista

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä