Slider

KESTOTYYLIHAASTE

13. helmikuuta 2019

kestotyylihaaste-inkap5
Päätin ottaa osaa kestotyylihaasteeseen, jonka viimeisimpänä luin ihanasta Jonna Leppänen blogista. Alun alkujaan kestotyylihaasteen on laittanu kiertoon Tankki, joka kannustaa miettimään omien vaateiden käyttöikää ja jatkuvaa pikamuodin kulutusta. Mä en ole tässä asiassa mikään malliesimerkki, mutta jostainhan se on aloitettava. Tämän haasteen myötä haluankin alkaa jakamaan enemmän asuja, joissa sama vaatekappale näkyy eri tavalla yhdistettynä, sillä ainakin mun arkipukeutumisessa toistuu lähes aina samat vaatekappaleet ja uusien vaatteiden osto sekä kaupoilla pyöriminen on vähentynyt huomattavasti.
kestotyylihaaste-inkap4
Takki - 1½ vuotta. Musta biker-mallinen rotsi on ehdottomasti kolmen käytetyimmän talvitakkini joukossa ja tämä on mielestäni sen verran ajaton, että tulee varmasti löytymään vaatekaapistani vielä pitkään.

Neule - ½ vuotta. Tein pari vuotta sitten päätöksen, että haluan päivittää neuleeni materiaaleiltaan laadukkaampiin ja myinkin eteenpäin kaikki akryylineuleet ja viime syksynä ostin tämän mohairsekoiteneuleen Lindexiltä. Mielestäni sekä Lindexin ja H&M:n Premium mallistojen neuleet ovat olleet hintaansa nähden laadukkaita eikä tämäkään neule ole puolenvuoden ahkerassa käytössä mennyt miksikään.

Farkut - 3 vuotta. Näiden kyseisten farkkujen iästä en ole täysin varma, mutta Bikbokin Never Denimit ovat olleet mun luottofarkut jo monta vuotta ja näitä ennen omistin toiset samanlaiset. Mustat farkut kuuluvat vaatekaappini kulmakiviin ja kerrankin olen löytänyt farkut, joissa on tarpeeksi pitkät lahkeet mun metrikoiville. Nämä eivät ole myöskään löystyneet yhtään käytössä ja ovat pitäneet värinsä hyvin.

Kengät - 1½ vuotta. Kengät on ostettu viime vuonna Dinskosta ja tykkään näiden hieman pidemmästä varresta ja soljista yksityiskohtana. Vaikka laadullisesti eivät olekaan sieltä parhaimmasta päästä niin oikeanlaisella hoidolla nämä ovat pysyneet hyvässä kunnossa jo kaksi talvea.

Panta ja hanskat - yhteensä n. ½ vuotta. Lapsuudesta tutut pannat ovat tehneet paluun ja mäkin lähdin mukaan tähän villitykseen ja oman pantani ostin viime joulun aikaan Cubukselta. Tämä on musta nätti yksityiskohta asuihin ja pitää hiukset kätevästi poissa naamalta. Tekonahkahanskat ostin hukkuneiden tilalle ja en tiedä miksi, mutta mulla tuntuu olevan harvinainen taito hävittää juurikin hanskoja? Toivottavasti nämä pysyy tallessa ja kestävät pitkän aikaa.
kestotyylihaaste-inkap6
Tulos: 7 vuotta = kestotyyliedistyjä. Mielestäni onnistuin nappaamaan ihan ok pisteet. sillä jonkun toisen asun kohdalla pisteet olisivat voineet olla vielä paremmat tai vastaavasti huonommat. Vaikka tämän asun vaatteista useallakaan ei ole vielä kovin pitkää ikää takana niin luulen kuitenkin, että näistä kaikista on tulossa vaatekappaleita, jotka ovat käytössä vielä muutaman vuodenkin kuluttua. Mitä piditte postauksessa, laitetaanko toteutukseen jatkossakin?
kestotyylihaaste-inkap2

2 kommenttia:

  1. Ite pyrin suosimaan parhaani mukaan slow fashionia ja olenkin jättänyt lähes kaikki pikamuodin brändit pois vaatehankinnoistani. Myös vaatehankintojen määrät ovat itselläni vähentyneet merkittävästi. Olen myös superiloinen, että tämä nouseva kestävyyden trendi alkaa näkyä myös sosiaalisessa mediassa! Joten näitä postauksia todellakin lisää! ����

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi ihan mahtavaa kuulla muidenkin ajatuksia aiheesta ja huippua, että sä oot jättänyt pikamuodin lähes kokonaan pois. Mä myönnän itse ostavani ketjuliikkeistä, mutta koitan suosia parempia materiaaleja joka on mun mielestä hyvä askel sekin :-) ja kirppikset on musta myös ihan super! Näitä postauksia laitan varmasti tulemaan jatkossakin :-)

      Poista

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä