Slider

VIISI SAAVUTUSTANI

5. syyskuuta 2018

inkap_asu4Törmäsin viime viikolla Facebookkia selatessani mielenkiintoiseen postausideaan. Olen nähnyt monissa blogeissa ja toteuttanut itsekin leikkimielisiä "bucket listejä" niin kesää, syksyä, tulevaisuutta tai ihan mitä vaan varten. Nyt haluan kuitenkin pysähtyä nykyhetkeen ja miettiä muutamia juttuja mitä olen ehtinyt saavuttamaan tämän hetkiseen elämäntilanteeseeni nähden ja millaiseksi ihmiseksi olen kasvanut. Musta on yhtä tärkeää kurkotella unelmiaan kuin muistaa olla ylpeä siitä mitä on jo saanut aikaan. Oli ne sitten pieniä tai isompia juttuja.
inkap_asu1Olen onnistunut rakentamaan itselleni elämän uuteen kaupunkiin. Olen viime viikkoina havahtunut tähän ajatukseen muutaman kerran ja se on pistänyt ajattelemaan. Mä olin jo nuoresta asti haaveillut muuttavani pääkaupunkiseudulle ja kun 2016 syksyllä se tapahtui niin mulla ei ollut täällä kuin poikaystävä ja yksi ihminen, jonka entuudestaan tunsin. Ei koulua tai työpaikkaa ja sen myötä ei mitään rutiineja päivissä. Muistan olleeni noihin aikoihin ajoittain todella ahdistunut ja itkeneeni sitä monta kertaa poikaystävän kainalossa. Noista ajoista on tultu niin paljon eteenpäin ja pikkuhiljaa ajan kuluessa elämä uuteen kaupunkiin alkoi rakentua. Aloin löytää tuttuja ja kavereita, joista melkein kaikki löytyivät somen kautta, työpaikkakin napsahti jossain vaiheessa ja oma arki alkoi rutinisoitua.

Olen opiskellut ammatin ja teen työtä, josta pidän. Valmistuttuani koulusta jäin työttömäksi. Se tuntui alussa juuri siltä mitä tarvitsin, kaivatulta lepotauolta opiskelun jälkeen, mahdollisuudelta hengähtää. Työttömyyden venyessä pidemmäksi mua alkoi kuitenkin ahdistaa se, että päivissä ei ollut mitään sisältöä ja tunsin jumittavani paikallani. Työpaikan saaminen ei ollut helppoa ja koin välillä suurta turhautumista. Lähetin monia, monia kymmeniä hakemuksia, en päässyt haastatteluihin ja niihin hakemuksiin joihin vastattiin totuin jo lukemaan "pahoittelut, mutta valintamme ei tällä kertaa osunut sinuun." -rimpsun. Mulle oli alusta asti selvää, että haluan tehdä työtä mistä pidän enkä joka aamu herätessäni ajattele, että "voi vitsi kun joutuu lähteä töihin". Kaikille saman asian kanssa painiville haluan sanoa, että kyllä se oikea työpaikka löytyy, ennemmin tai myöhemmin. Mä olen ollut kohta vuoden työelämässä ja voin rehellisesti sanoa tykkääväni työstäni. Mulle on jäänyt mieleen kun poikaystävä kysyi kerran miksi en ikinä valita töihin menemisestä. Tuo lause jo itsessään kertoo musta paljon.
inkap_asu7
Olen löytänyt itselleni mielekkään harrastuksen. En ole koskaan ole ollut se urheilullisin tyyppi ja pienempänäkään en muistaakseni käynyt hirveästi missään harrastuksissa. Muistan tykänneeni piirtää, lukea ja kirjoittaa ja ne oli selvästi mun juttu lapsena. Piirtäminen jossain vaiheessa kuitenkin jäi ja myöhemmin aloin kiinnostua valokuvauksesta, sitten tuli vielä bloggaaminenkin kehiin. Musta on ihanaa, että olen löytänyt harrastuksen, jonka parissa voisin kuluttaa monta tuntia päivässä ja jossa voin yhdistää ja kehittyä niin valokuvauksessa, kuvien muokkaamisessa kuin kirjoittamisessakin.

Olen oppinut löytämään joka päivästä jotain hyvää. Mä koitan aina nähdä ja löytää asioista positiiviset puolet. Olen oppinut nauttimaan arjestani ja mut tekee iloiseksi jo pienet jutut kuten herääminen ilman herätyskelloa tai mielenkiintoisen kirjan lukeminen ennen nukkumaanmenoa. Vaikka mulla olisi huono päivä koitan löytää siitäkin jonkun positiivisen pilkahduksen ja usein huomaankin aiemmin huonon päivän muuttuneen hyväksi.

Olen päässyt ujoudestani eroon. Nuorempana mä olin todella ujo, kuuluin niihin luokan hiljaisimpiin tyyppeihin luokassa ja vastasin jos kysyttiin. En tänäkään päivänä ole entuudestaan tuntemattomassa ja suuressa porukassa se äänekkäin tyyppi ja viihdyn paremmin pienemmässä porukassa. mutta koen, että mua on helppo lähestyä ja uskallan avata suuni. Musta on tullut itsevarmempi, avoimempi ja omalla kohdallani huomasin kasvaneeni ujoudesta eroon. Siihen varmasti auttoi myös oikeanlaiset tyypit ympärillä.
inkap_asu3

inkap_asu5
Kuvat: Emilia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä