Slider

KOTI SELLAISENA KUIN SE ON

10. syyskuuta 2018

Vaikka tykkäänkin katsella kauniita sisustuskuvia ja inspiroitua näteistä kodeista niin viime aikoina olen ollut vielä enemmän innoissani bloggaajien "koti sellaisena kuin se on" -postauksista. Noita postauksia lukiessa ja katsellessa on välittynyt aito ja elämänmakuinen fiilis, siitä mä oon tykännyt. Itse olen ihan perussiisti ihminen ja kuten eräässä postauksessa mainitsinkin niin mulla on tapana edellisenä iltana tai viimeistään seuraavana aamuna siivota suurimmat sotkut pois, joten ihan hirveäksi pommiksi meidän koti ei koskaan pääse räjähtämään. Joskus on sotkuisempaa ja joskus taas siistimpää.

Pakko vielä mainita, että nautin suuresti tämän postauksen tekemisestä. Musta oli hauska ottaa kauniita kuvia sotkuisista asioista, joita ei muuten blogiin tulisi kuvattua. En myöskään ajatellut ihan tällä tavalla esitteleväni uutta kotiamme, mutta samalla mietin, että tuskin tämä tulee koskaan olemaan kokonaan valmis. Mieleen tulee aina jotain uutta mitä haluaa muuttaa, joten samapa se vaikka esittelisinkin tämän keskeneräisenä. Täällä me asutaan ja tältä täällä näytti yhtenä aamuna viime viikolla:
koti_1Joka kerta töistä tullessani mulla on tapana heittää mukana ollut kassi ja päällimmäiset vaatteet vaan johonkin ja yleensä ne löytyy siitä myös seuraavana aamuna. Olohuoneen matto taitaa olla mun kohdalla se yleisin tavaroiden säilytyspaikka ja nytkin kun kurkkaan laidan yli niin siellä lojuu pyöränlamppu odottamassa kiinnitystään, lompakko, kuulokkeet, silmälasikotelo ja käytettyjä nenäliinoja. Huomatkaa tyynykasan päällä turvallisen näköisesti keikkuva tietokone. Mulla on ollut jokaisessa asunnossa säilytysongelma sen suhteen ja siksi tietokone pyöriikin milloin missäkin.

Poikaystävällä on tapana myös tehdä "sukkaparkkeja" ympäri taloa ja likaiset sukat lojuvat lattialla tasan niin kauan kuin vien ne pyykkiin. Ihme, ettei niitä näy yhdissäkään näistä kuvista.
koti_1_blogiinTelkkarin edestä löytyy aina jos jonkinmoista johtoa tietokoneen laturista ethernetkaapeliin. Mä oon hirveä johtonatsi ja voi kuulkaa, ette tiedäkkään miten ihanaa oli tänne muuttaessa tajuta, että telkkarin piuhoja ei tarvitse vetää monien metrien matkaa seiniä pitkin vaan nyt ne kaikki on nätisti tv-tason taakse piilotettuina.

Oikeanpuoleisen kuvan musta tarjoiluvaunu on yksi mun lempparijutuista, mutta pohdinnan alla on se millaisen asetelman siihen haluaisin. Siihen asti (ja varmasti sen jälkeenkin) se toimii erilaisten lippulappusten ja rasvapurkkien säilytyspaikkana.
koti_4Kissojen takia meillä harvemmin pysyy matot suorassa ja eteisessä lojuu vähintään muutama pari kenkiä keskellä kulkuväylää. Naulakon alle ollaan tehty meidän Panda-kissalle pieni pesäpaikka, mutta arvatkaa vaan kummassa se nukkuu mieluummin: pehmoisella pörröalustalla vai sen vieressä kangaskassin päällä? :-D
koti_5koti_6Keittiö on toisinaan yksi iso murheenkryyni ja vaikka meiltä tiskikone löytyykin niin silti tiskipöytä täyttyy lautasista, pannuista ja kattiloista. Mikä siinä onkin niin vaikeaa tiskata tai laittaa koneeseen? Sotkuista keittiötä ei pääse myöskään mihinkään pakoon, sillä sieltä on suora yhteys olohuoneeseen.
koti_7Keittiönpöydän haluan pitää puhtaana kaikesta turhasta roinasta, sillä se on jo valmiiksi pieni. Kalenteri ja muutamia kyniä sallin olla siinä, mutta muut turhat tavarat siirrän useasti joko sohvalle tai meikkipöydälleni.
koti_2_blogiinOlohuoneesta löytyy mun meikkipiste, joka oikeastaan näyttää sotkuisemmalta kuin todellisuudessa onkaan. Vanhassa kodissa poikaystävä ei hirveästi tykännyt kun aamuisin napsautin kirkkaat lamput päälle meikatessani, joten ehkä ihan hyvä, että meikkipiste löytyy tällä kertaa olohuoneesta.
koti_10Kirppiskamat odottelemassa kuvaustaan nätissä pinossa makuuhuoneen ovella. Tuon projektin sain saatettua viikonloppuna päätökseen ja lisäsin Zadaaseen muutamia vaatteita, mutta samat vaatteet odottelee vieläkin samassa paikassa ostajia ja postitusta.
koti_3_blogiinBehind the scenes -matskua mun kirppiskamojen kuvauksista, turhista koukuista seinällä on sentään jotain hyötyä :-D Sisustuskuvia kuvatessa mulla on ollut tapan piilottaa kaikki kissojen lelut, mutta todellisuudessa niitä löytyy täältä joka nurkan takaa. On raapimisalustaa, palloja, höyheniä ja jos jonkinlaista putkiloa lattialla pyörimässä.

Epämääräinen lankakasa taas on mun Jyskistä hankkima pieni macrame-seinäkoriste, joka etsii yhä lopullista paikkaansa.
koti_13Tämän lipaston päällisen haluaisin ruokapöydän tapaan pitää siistinä ja poissa turhista esineistä, mutta kas kummaa, siinähän lojuu paritkin eri kuulokkeet, vaseliinia, ponnareita, harjaa, nenäliinoja ja ties mitä.

Linkittäkää ihmeessä kommentteihin jos teette/olette tehneet vastaavia postauksia, lukisin niitä mielelläni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä