Slider

BLOGIYSTÄVÄKIRJA - MITÄ TAPAHTUU BLOGIN KULISSEISSA?

27. kesäkuuta 2018

asukuvat_inkap1
Bloggaamiseen liittyvät postaukset ovat mun mielestä olleet aina mielenkiintoista luettavaa ja päätin itsekin tarttua hiljattain kiertämään lähteneeseen blogiystäväkirja-haasteeseen ja samalla raottaa teille mitä esimerkiksi blogin kulisseissa tapahtuu ja kuinka kriittinen olen omaa blogiani kohtaan.

Bloggaajan nimi / blogin nimi: Inka / Inka P.

Ikä / blogin ikä: 20 / Blogi täytti tänä vuonna seitsemän ja kuulostaa niin hullulta, että tätä hommaa on tullut tehtyä yksi kolmasosa mun elämästä.

Aikaisemmat blogit: Koko mun blogihistorian ajan olen kirjoittanut perjaatteessa samaa blogia, nimi on vain useasti vaihtunut ja jossain vaiheessa ostin oman domainin. Vuonna 2011 blogin alkuaikoina muistan vaihdelleeni nimeä niin My Worldista My Lifeen ja Every step with meehen. Kirjoitettiin yhdessä vaiheessa myös yhteistä blogia mun ystävän kanssa, jonka nimi oli Love the life you live. Nykypäivänä blogi on kuitenkin löytänyt lopullisen muotonsa niin nimen kuin domaininkin suhteen ja maaliskuussa tekemäni päätös siirtyä Nouwille bloggaamaan tuntuu edelleen oikealta.

Miksi aloitit bloggaamisen? Silloin seitsemän vuotta sitten blogit oli mulle aika tuntematon juttu ja kun yläasteella mun luokkakaveri kertoi kirjoittavansa blogia itselleen päiväkirjan tapaan niin innostuin siitä heti ja niin innostui muuten moni muukin mimmi meidän yläasteelta. Noihin aikoihin olin myös alkanut kiinnostumaan valokuvaamisesta ja halusin paikan, jonne jakaa ottamiani "taiteellisia" kuvia.
asukuvat_farkut_ginatricotasukuvat_inkap5Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Asukuvia tulee jaettua ehdottomasti eniten, mutta niihin on välillä hankala keksiä tekstiä, sillä en haluaisi höpöttää pelkästä asusta. Niiden lisäksi tykkään tehdä kauneusaiheisia postauksia sekä kuukauden kuulumiset ovat nousseet myös yhdeksi lemppareista. Odotan myös kovasti, että saadaan uusi koti siihen kuntoon, että pääsen sisustusjuttujen kanssa kunnolla vauhtiin.

Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? Haluan pitää blogin pääosin positiivisena ja hyvän mielen paikkana ja pääosin siksi, että välillä on mukava kirjoittaa jostain mieltäpainavasta ja saada vertaistukea samojen juttujen kanssa kamppailevilta, mutta henkilökohtaisimmat murheet jätän netistä pois. Niiden lisäksi en halua tuoda myöskään esimerkiksi mun läheisiä tai työpaikkaa sen kummemmin täällä esille.

Blogistani tulee isona: Toivon, että jossain vaiheessa voisin kutsua tätä mun sivutyöksi. Haluan myös koko ajan kehittyä niin valokuvauksessa kuin tekstin tuottamisessakin ja, että se hyvä fiilis mikä mulla on tätä tehdessä välittyy myös ruutujen toisille puolille.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? Musta tuntuu, että tulen koko ajan kriittisemmäksi. Tiedän nykyään millaista materiaalia haluan tuottaa ja miltä haluan sen näyttävän enkä halua julkaista mitään mihin en ole tyytyväinen, sillä tiedän sen jäävän häiritsemään jälkeenpäin. Kuulostan varmaan ihan hullulta täydellisyyden tavoittelijalta, mutta ei huolta, osaan ottaa blogin kanssa rennostikin.

Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Todella paljon näkymätöntä työtä. Te näette vain valmiit postaukset, mutta ennen sitä on tullut ideoitua, mietittyä kuvauspaikka, sovitettava aikataulut yhteen kuvaajan kanssa, läpikäydä ja muokata kuvat, luonnostella teksti ja ties mitä muuta. Asukuvien taustalta taas löytyisi myös monta tarinaa kerrottavaksi ja esimerkiksi nämä otettiin Suvin kanssa suunnilleen viidessä minuutissa hirveässä kiireessä, sillä mun oli lähdettävä töihin. Kotona kuvia ottaessa tulee vuorostaan siivottua pahimmat rojut pois ja vähän väliä siirreltyä astetta uteliaampaa ja eläimellisempää kuvausapulaista pois kuvasta :-D
asukuvat_inkap2asukuvat_kengät_zalando1Blogin kautta olen saavuttanut: Olen kiitollinen kaikista yhteistöistä ja ihanista tapahtumista, jotka blogi on mulle mahdollistanut, mutta suurimpana saavutuksena pidän ystäviä, jotka olen tätä kautta saanut. Olen saanut blogin kautta elämääni niin huippuja tyyppejä ja rakkaita ystäviä keiden kanssa jakaa niin ilot kuin surutkin, että eihän tässä voi olla muuta kuin kiitollinen.

Blogisalaisuutesi? Varmaan se, että niinä harvoina kertoina kun erehdyn kirjoittamaan englanniksi esimerkiksi Instagramin kuvatekstiin on sen oikeinkirjoitus tarkistettu poikaystävältä ja ainakin yhdeltä kaverilta. Omasta mielestäni ymmärrän englantia ihan hyvin, mutta itse sen puhuminen tai kirjoittaminen tuottaa vaikeuksia.

Suosikkisovellukseni: Instagram. Mä tykkään suunnitella feediä ja näpertää kuvanmuokkauksen kanssa kun vähän Matti Myöhäsenä latasin itselleni kehutun VSCO puhelimeen ja Lightroomin tietokoneelle. Pitkään muokkasin kaikki kuvani samalla kaavalla, mutta nyt olen yrittänyt kokeilla vähän uusia juttuja ja muokkaustyylejä. Vastapainoksi haluaisin alkaa lisäämään instaan myös ihan parissa sekunnissa otettuja yksittäisiä räpsyjä, joita esimerkiksi tämä ja tämä olivat.

Lempibloggaajasi: Pakko sanoa, että mulla ei ole. Seuraan eniten kavereiden, tuttujen ja nouwilaisten blogeja sekä jos vastaan tulee mielenkiintoinen otsikko niin klikkaan itseni lukemaan, mutta mitään lempibloggaajaa en osaa tähän nimetä.

Mikä erottaa blogisi muista blogeista? Tässä toinen paha kysymys! Mun blogi on aikamoinen sekametelisoppa, josta löytyy niin asuja, kauneutta, kuulumisia kuin sisustustakin eikä mikään kategoria nouse ylitse muiden, mutta toivon jääväni somessa mieleen mun hymyllä ja positiivisella elämänasenteella.

Paras blogimuistoni: Mulle tulee ensimmäisenä mieleen vaan yksittäisiä ja ihan randomeja hetkiä kun ollaan kesken kuvausten saatu nauruhepuleita tai alettu muuten vaan hassuttelemaan, parhaat muistot on koettu blogiystävien kanssa yhdessä ♥ Tämän vuoden Inspiration Blog Awardseja muistelen myös lämmöllä, oli niin hauska ilta ja huippuporukka kasassa.
asukuvat_inkap3
Toppi H&M Farkut Gina Tricot Kengät Zalando Laukku Asos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä