Slider

3 KEINOA RENTOUTUMISEEN KIIREEN KESKELLÄ

20. kesäkuuta 2018

alppiruusupuisto_2*Yhteistyössä Sudio.

Touko- ja kesäkuu ovat olleet mulle todella kiireistä aikaa. Töiden lisäksi toukokuussa oli miljoona muuttoon liittyvää asiaa hoidettavana, halusin pitää blogin ja Instagramin aktiivisena sekä nähdä ystäviä ja keksiä heidän kanssaan kivaa kesätekemistä. Kesäkuun alussa sama rumba jatkui ja lisänä tuli tietty itse muutto ja kodin saaminen asumiskelpoiseksi. Vaikka kuluneet viikot ovat sisältäneetkin pääosin kivaa tekemistä niin tuntuu, että en ole ehtinyt kertaakaan kunnolla pysähtymään tai silloin kun olen on tuntunut siltä, että pitäisi olla tekemässä jotain muuta. Nautin suunnattomasti ihmisten seurasta ja yhteisestä ajasta, mutta pohjimmiltani olen tyyppi joka tarvitsee omaa aikaa ja nauttii yksinolosta. Mulle on tärkeää, että viikossa olisi kalenterissa edes yksi päivä joka näyttää täysin tyhjältä ja jolloin voin rauhassa tehdä omia juttujani, mutta ne ovat olleet viime aikoina minimissä. Kaiken tämän pyörityksen keskellä ihmettelen miten väsymys ei ole iskenyt, mutta huomaan kaipaavani juurikin noita edellämainittuja hetkiä. Onneksi joka päivästä on kuitenkin löytynyt pieni rako, edes viisi tai kymmenen minuuttia, jotka olen voinut pyhittää vain itselleni ja rauhoittumiselle. Jokainen meistä rentoutuu eri tavalla ja seuraavaksi jaan kolme tapaa, joilla mä rentoudun parhaiten.
alppiruusupuisto_1

Kolme parasta keinoa rentoutua kiireen keskellä:


ASMR-videot iltaisin. Olin kuullut ASMR-videoista aikaisemminkin, mutta kunnolla niiden maailmaan tutustuin vasta muutama kuukausi takaperin ja nykyään yksi päivän parhaista hetkistä on kun nukkumaan mennessä saat laittaa kuulokkeista rentouttavan videon pyörimään. Niille jotka eivät tiedä niin ASMR tulee sanasta autonomous sensory meridian response eli joidenkin äänien kuuleminen aiheuttaa "kylmiä väreitä". Sen lisäksi ASMR rentouttaa, rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan minkä takia mä kuuntelen niitä aina ennen nukkumaanmenoa. Videoissa yleensä kuiskaillaan tai tehdään erilaisia ääniä eri esineillä. Saattaa kuulostaa todella oudolta jos tämä on sulle ihan uusi juttu, mutta kannattaa kuunnella ensimmäisenä vaikka video jossa ei ole puhetta niin saat juonen päästä kiinni. Tässä linkki yhteen videoon, katsokaa ihmeessä jos kiinnostaa, sillä tätä koko hommaa tuntuu olevan vaikea selittää :-D ASMR ei myöskään toimi kaikilla, mutta musta on ihanaa, että olen löytänyt tälläisen jokapäiväisen rentoutumiskeinon jolla ajatukset voi nollata.

sudio_vasakuulokkeet- Musiikin kuuntelu työmatkoilla ja matkustaessa ylipäätään. Muuton myötä mun työmatka lyheni entisestään, mutta musiikin kuuntelu matkalla sinne ja takaisin toimii edelleen rentoutumiskeinona keskellä päivää, jolloin suljen kaiken muun maailman ulkopuolelle. Vaikka musiikkia rakastankin niin nykyään kotona ollessani kaikki taustamelu häiritsee enkä koskaan pidä esimerkiksi telkkaria päällä jos en katso sitä. Tämän takia musta tuntuu välillä luksukselta kun poikaystävä on muualla ja tunnen pystyväni paremmin keskittymään esimerkiksi blogijuttuihin. Liikkuessani paikasta a paikkaan b, oli se sitten kävellen, pyörällä tai julkisilla mulla taas on aina napit korvissa, sillä silloin en keskity muuhun kuin itse matkustamiseen ja musiikkiin.

- Lähde luontoon. Kesäisin huomaan hankkiutuvani yhä enemmän luonnonhelmaan ja varsinkin pyöräily ennestään tuntemattomilla alueilla on ihan parasta. Ollaan poikaystävän kanssa tutkittu pyörien selästä käsin meidän uusia kotikulmia ja todettu, että halutessaan luontoon pääsee ihan muutaman minuutin kävelymatkan jälkeen ja läheltä bongattu nurmikenttä olisi mitä mainioin kesäpäivän mölkkyturnaukselle tai piknikille. Mä oon pienestä asti asunut luonnon lähelle, joten mieli kaipaa aina välillä sen ääniä rauhoittuakseen vastapainoksi kaupungin ja ostoskeskusten hälinälle. Tämän postauksen kuvat on otettu Helsingin Alppiruusupuistossa ja se vasta olikin ihanan rauhoittava paikka.

Sain Sudiolta kuukausi sitten kuvissa näkyvät Vasa kuulokkeet, joita olen nyt testaillut ja musta nämä on munlaiselle tavalliselle tallaajalle hyvät peruskuulokkeet ja vieläpä nätit sellaiset. Mä olen niin vanhanaikainen, että en osaa käyttää bluetooth tai isoja korvien päälle tulevia kuulokkeita, mutta sellaisiakin valikoimasta löytyy niitä kaipaileville. Jos olet uusien kuulokkeiden tarpeessa niin koodilla "inkapietila" saa -15% alennusta Sudion koko valikoimasta.

Miten te rentoudutte kiireen keskellä? Laittakaa parhaat vinkit jakoon kommenttiboksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä