Slider

MITÄ PUKEUTUMISENI ON OPETTANUT MINULLE

13. huhtikuuta 2018

asukuva_inkap1Tammikuussa tein postauksen johon laadin kuuden kohdan listan siitä, mitä pukeutumiseni on opettanut minulle ja koska huomasin aiheesta jäävän vielä sanottavaa niin eiköhän jatketa toisen postauksen verran.

Jos epäröit, älä osta. Tämä pätee omalla kohdallani lähes aina, vaikka tottakai joukkoon mahtuu myös muutamia vaatekappaleita, joihin olen vasta alun epäröinnin jälkeen kunnolla ihastunut. Konkreettisena esimerkkinä voin kertoa sen, että olen pari kuukautta valitellut siistimpien paitojen puutetta vaatekaapissa ja sen lisäksi musta on tullut kovin tietoinen siitä minkälaisia paitoja tykkään käyttää nyt ja vielä ensi vuonna. Kauppoja kolutessa mikään ei ole oikein sykähdyttänyt ja useimmat sovittamani vaatteet olenkin tämän ohjeen mukaisesti jättänyt henkariin.

Älä tyydy "sinne päin"-versioihin. Vielä edellistä kohtaa jatkaakseni olen tehnyt myös sen virheen, että "pakon" takia kotiuttanut jonkun "ihan kivan" vaatteen ja myöhemmin löytänyt sen päässä kuvittelemani täydellisen version. Hutiostoksia sattuu kaikille, mutta onneksi näistä voi ottaa opikseen ja olla seuraavalle kerralla viisaampi.
asukuva_inkap2Mukavuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä pukeutumisessa ja mun tämän kevään luottoasu onkin joustavat mustat housut, t-paita, näyttävät korvakorut ja tennarit .Se, että viihdyt vaatteissasi ja niissä on hyvä olla, lisää itsevarmuutta, joka näkyy myös ulospäin. Huonon päivän sattuessa kannattaa vaatekokeilut jättää toiselle kertaa, sillä edellä mainitulla combolla ei voi mennä pieleen. Jo valmiiksi huono fiilistä lisää myös se, jos en tunne oloani mukavaksi vaatteissani ja joudun koko ajan miettimään miltäköhän mahdan näyttää. Parasta onkin kun huonoa päivää voi parantaa edes vähän valitsemalla mukavat vaatteet, joissa tuntee itsensä itsevarmaksi.

Uskalla kokeilla. Luottoasujen lisäksi uskalla rohkeasti kokeilla erilaisia yhdistelmiä, jopa niitä joiden ei uskoisi toimivan yhteen. Omaa tyyliä ei tarvitse lokeroida yhteen tiettyyn muottiin ja yhtenä päivänä voin olla hyvinkin tyttömäinen ja toisena pukeutua ylisuureen huppariin. Kokeilemalla olen oppinut myös paremmin tunnistamaan mistä tykkään ja mikä ei ehkä olekaan se ihan oma juttu.
asukuva_inkap6Leikittele kontrasteilla, sillä ne tekee asusta heti mielenkiintoisemman. Näin yksinkertaisen tyylin omaavana sen lisäksi, että panostan asusteisiin, tykkään myös leikitellä materiaaleilla. Erityisesti hempeiden sävyjen ja pörröisen materiaalin yhdistelmä nahan kanssa ja vaikkapa mekko + tennarit miellyttää kovasti.

+ 1 Lopeta hölmöily ja usko siihen, että kokomusta toimii aina. Pitäkää mua hulluna, mutta kehitin joskus vuosia sitten ajatuksen siitä ettei mustat vaatteet sovi mulle. En käyttänyt mustaa muualla kuin farkuissa, sillä siitä tuli jotenkin todella synkkä fiilis, joka johti koko värin vieroksumiseen. Tästä ajatuksesta olen vasta viime vuosina päässyt yli ja jos mun viimeisimpiä asuja katselee niin ne on melkeinpä kokonaan koostunut mustista vaatekappaleista toisensa perään. Ehkä kesää kohti mennessä voisi pikkuhiljaa lisätä jotain väriäkin pukeutumiseen?
asukuva_inkap4
Paita &Other Stories Takki ja farkut H&M Kengät Vamos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä