Slider

5 VINKKIÄ BLOGI-INSPIRAATION LÖYTÄMISEEN

12. helmikuuta 2018

inkap_musiikkitalo2
Mä tuskailin koko viime viikon sen kanssa mitä tekstiä keksisin näiden kuvien kaveriksi. Tykkään näistä otoksista ja halusin ehdottomasti jakaa ne teidän kanssa, mutta kun tekstiä piti alkaa kirjoittaa aivot meni täydelliseen oikosulkuun. Kun vielä loppuviikostakaan näytöllä ei vilkkunut muuta kuin musta kursori ajattelin, että antaa olla. Välillä inspiraatio on hukassa, se on ihan okei ja palaa kyllä takaisin. Kyseessä on varmasti kaikille bloggaajille tuttu ongelma ja tällä kertaa ajattelin jakaa muutaman vinkin mitä käytän kadonneen blogi-inspiraation löytämiseen.

1. Kone syrjään, ajatukset ja keskittyminen johonkin muuhun. Tää auttaa mulla yleensä silloin kun aihe tekstiin on jo valmiina, mutta sanat eivät meinaa löytää järkevää muotoa. Lähde pienellä kävelylenkille, siivoa, tee ruokaa tai katso vaikka hetki lempisarjaa ja avaa läppäri sen jälkeen uudestaan. Toisena keinona tykkään luonnostella postausta tavalliselle paperille tietokoneen sijaan ja sen oon kokenut hyväksi henkilökohtaisempien tekstien kohdalla. Tieto siitä, että teksti on paperilla eikä sun tarvitse julkaista sitä missään rentouttaa ja avaa lukkoja kirjoittamisen suhteen.

2. Mieti viime päivien tapahtumia, lukemiasi artikkeleita, kiinnostavia keskusteluita läheisten kanssa, ja kuvia joita olet ottanut, sillä niistä voi hyvinkin löytää aiheen seuraavaan postaukseen. Inspiraatio löytyy usein lähempää kuin uskotkaan.
musiikkitalo_inkap1
3. Etsi netistä, selaa Pinterestiä, kysy kavereilta tai seuraajiltasi. Netti on pullollaan erilaisia postausideoita ja jos oma pää lyö tyhjää voit heittää pallon jollekin muulle. Mä tykkään höpötellä postaus- ja kuvausideoita kanssabloggaajien kanssa ja monesti ne antaa myös itselle uutta inspiraatiota. Joskus selailen myös aiemmin postaamiani blogitekstejä ja muistelen mitä on tullut kirjoitettua siinä toivossa, että niistä heräisi uusia ajatuksia mieleen.

4. Koita olla luomatta itsellesi turhia paineita. Jos uusi postaus pitäisi julkaista tiistaina, mutta tekstin kirjoittaminen tökkii etkä saa sitä valmiiksi, ole itsellesi armollinen. Julkaise mieluummin vähemmän ja sellaista sisältöä mihin olet tyytyväinen kuin väkisin väännettyä, jonka kuitenkin päädyt myöhemmin piilottamaan.

5. Aloita siitä mikä tuntuu helpoimmalta, joskus alkuun pääseminen on vaikein osuus. Jos idea blogitekstiin on mielessä, sitä ei tarvitse kirjoittaa aloittaen alusta ja päätyen loppuun. Mä tein tänkin postauksen kohdalla niin, että kirjoittelin satunnaisia lauseita sinne tänne ja kun pääsin vauhtiin alkoi postaus löytää lopullisen muotonsa ja sormet juoksemaan näppäimistöllä.

Mitä keinoja te käytätte kun pää lyö tyhjää eikä tekstiä meinaa syntyä?
inkap_musiikkitalo1
Paita ja farkut Bikbok Bralette Lindex Korvakorut Ur&Penn


16 kommenttia:

 1. Nää kuvat on kyllä tosi upeat! <3 Pinterest on tosi hyvä tapa löytää inspiraatiota ja muutenkin netti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti!<3 Pinterest on kyllä huippu, varsinkin jos ettii kuvausinspistä!

   Poista
 2. Ihana postaus! Mä oon kans huomannut, että koneen laittaminen syrjään auttaa älyttömästi siinä tilanteessa, kun periaatteessa tietää mitä haluaa kirjoittaa, mutta sanat ei tunnu menevän järkevästi näytölle.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos!<3 ja joo toi on kyl toimiva keino, hetken ku tekee jotain muuta nii osaa kattoo ja miettiä tekstiä taas uusin silmin! :-)

   Poista
 3. Kiva postaus! :) Ja vitsi miten kaunis olet!<3 Noi lasit sopii sulle tosi hyvin! :) Mulla on kans silmälasit, mut oon jotenkin nykyään vähän epävarma niistä. Näytän omasta mielestä kauniimmalta ilman laseja. Niimpä niitä ei mun somessakaan juurikaan näy :/ Tää asia harmittaa mua ja haluaisin uskaltaa ottaa kuvia myös niiden kanssa. Joku pieni rohkasun kipinä syttyi näistä sun kuvista ja voisin yrittää jatkossa rokata myös silmälaseilla! :) On niin hassua miten mieli muuttuu kun yläasteella ajattelin olevani kauniimpi lasien kanssa! :D Ehkä mä saan tästä pikkuhiljaa itsetuntoni kasaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinnäkin kiitos, että kommentoit, tää piristi ja toiseksi kiitos kehuista<3

   Mulla taas on aina ollut niinpäin, että näytän itseltäni sillonku mulla on lasit päässä, mut voi johtua siitä että nää on ollu mulla pienestä pitäen ja mun näkö on niin huono etten pärjää ilman :-D Monesti niin, että jos on saanut lasit vasta myöhemmällä iällä eikä niitä tartte käyttää koko ajan tai on piilarit niin tuntee epävarmuutta. Mut hei sä oot upea ja kaunis ja mun mielestä lasit sopis sun kasvoille törkeen hyvin! Rokkaa ihmeessä niitä ja ihana kuulla jos tästä postauksesta oli apua asian kanssa<3

   Poista
 4. Nää kuvat on upeita! 😍 Ja tosi hyviä vinkkejä, aikalailla samat keinot käytössä täälläkin aina kun inspis on kadoksissa! xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Pinja!<3 ja hei jes muillakin toimii siis samat keinot!👌

   Poista
 5. Multa löytyy ihan killerivinkki siihen hetkeen, kun ei oo mitään kirjoitettavaa:

  Älä kirjoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha nojoo totta toikin😄 mut jos nimenomaan haluis kirjottaa tai teksti muuten vaa takkuaa nii näistä vois olla jotain hyötyä :-)

   Poista
 6. Tykkään tästä postauksesta niin paljon!<3 Mulla on juuri luonnoksissa postaus, jossa on kuvat ja kaikki kohdillaan, mutta teksti tökkii pahemman kerran. Täytyykin palata hetken päästä sen pariin näiden vinkkien kera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos niin paljon Henna, aina yhtä ihana kuulla jos näistä on oikeesti hyötyä jollekin!<33

   Poista
 7. Ihanan inspiroiva postaus! Mitä blogisivustoa käytät? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!<3 Ihan vaan bloggerin alla pidän blogia :-)

   Poista
 8. Super hyvä teksti! Mulla on just viime aikoina ollut tosi hankala tuottaa tekstiä tai ylipäätään postausta kasaan, vaikka oliskin jo aihe mielessä. Tuli siis hyvään saumaan :-P

  Ja vitsit, nää kuvat on ihan törkeen kivoja!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti Ane!<3 ja aina niin ihana kuulla jos näistä on oikeesti apua. Tsemppiä tekstien kanssa, kyllä se siitä taas lähtee❤

   Ja kiitti superisti<3

   Poista

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä