Slider

NÄIN MUOKKAAN INSTAKUVAT

8. joulukuuta 2017

insta_ennenjälkeen1
Mä en oo tainnut koko mun blogitaipaleeni aikana tehdä postausta siitä miten muokkaan kuvani Instagramiin ja blogiin. Nämä on mun mielestä yhtiä mielenkiintoisempia postauksia ja luen aina innolla miten muut editoivat kuvansa ja millaisen prosessin ne käyvät läpi ennen julkaisua. Tällä kertaa perehdytään mun instakuviin ja laitoinkin aikaisemmin tällä viikolla kyselyä kiinnostaisiko teitä ennemmin step by step vai yleistä höpinää -tyyppinen toteutus, mutta päätinkin yhdistää vähän näitä molempia.

Käytän muokkaamiseen Snapseedia ja Instagramin omaa muokkausohjelmaa ja kuvia editoidessa mulla on aina sama kaava käytössä, jota sitten hiukan muuntelen jokaisen kuvan mukaan. Mun kuvien muokkaaminen ei oo mitään rakettitiedettä ja teen ihan perusjuttuja, joilla kuitenkin on paljon vaikutusta lopputulokseen.
instakuva_snapseed_muokkaaminen1
Otan lähes kaikki instakuvat järkkärillä joitain poikkeuksia lukuunottamatta ja vasemmalla näkyy alkuperäinen kuva täysin muokkaamattomana. Avaan kuvan ensimmäisenä Snapseediin ja oikealla näkyy työkalut, joiden alta löytyviä asetuksia alan säätämään. Tykkään vaaleista ja valoisista kuvista ja sellainen mun feedin yleisilme onkin. Tosin nyt oon tullut siihen tulokseen, että vähän tummempikin feedi vois olla jees.
instagram_snapseed_muokkaaminen2
Kuvan säätö kohdasta lisään aina kuvaan kirkkautta, kontrastia, vähennän ilmapiiriä ja tilanteen mukaan säädän korostusta ja varjostusta.  Yleensä vähennän myös hiukan värikylläisyyttä ja siirrän lämpöä jompaan kumpaan suuntaan jos kuva on liian sininen tai vastaavasti liian lämmin, mutta tämän kohdalla jätin ne kokonaan pois. Oikealla kuva ylläolevien säätöjen ja terävöityksen jälkeen, joka löytyy yksityiskohdat painikkeen alta.
instagram_muokkaus3
Valikoiva työkalu on kätevä kirkkauden, kontrastin ja värikylläisyyden säätämiseen vain halutulle alueelle ilman, että koko kuva esimerkiksi kirkastuu. Tämän kuvan kohdalla lisäsin valoa taustalla näkyvälle seinälle ettei se olisi ihan niin tumma muuhun kuvaan verrattuna ja vähensin värikylläisyyttä.
instagram_muokkaus4
Sitten siirrytäänkin jo instagramin puolelle, jossa teen pieniä viimeistelyjä fiiliksen mukaan, vasemmanpuoleisessa kuvassa olen lisännyt vielä vähän kontrastia ja terävyyttä. Käytän kaikkiin kuviin Ludwig-filtteriä ja sen säädän aina johonkin kolmenkymmenen paikkeille.
valmis_instakuva
Filtterin jälkeen laitoin vielä valokohtia miinukselle, sillä kuva alkoi olla liian kirkas. Mulla on huono tapa ylivalottaa kuvia, mutta oon koittanut päästä siitä pikkuhiljaa eroon. Vasemmalla valmis lopputulos ja aika huomattavan eron originaaliin verrattuna sai pienillä jutuilla vai mitä? Toivottavasti tykkäsitte postauksesta ja huikatkaa ihmeessä jos joku jäi mietityttämään tai haluutte nähdä muita kuvankäsittelyyn liittyviä postauksia ♥
insta_ennenjälkeen5

6 kommenttia:

 1. Uuu tää on ihan sairaan hyvä postaus!<3 Niin kiva päästä näkemään ihan step by step, miten muut muokkaa kuviaan, itselle kun on muodostunut myös niin omanlainen rutiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti Henna<3 ja älä, mäki luen aina ihan mielenkiinnolla muitten näitä postauksii ku just itelle muodostunu ne oma rutiinit :-D

   Poista
 2. Yeees nää on aina ihan parhaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä