Slider

BERLIINI - MITÄ JÄI MIELEEN?

10. elokuuta 2017

berliini_deutscherdom
Viime viikolla tähän aikaan mä käppäilin pitkin Berliinin katuja tai vaihtoehtoisesti istuin tukka hulmuten turistibussin kyydissä, mutta tänään (harmikseni) postailen teille ihan Suomen kamaralta. Edellisestä lauseesta päätellen reissu on siis onnistuneesti ohi ja nyt voidaankin alkaa miettimään seuraavaa kohdetta haha! Berliini oli ihana ja me pyörittiin koko pidennetty viikonloppu aika turisteina auringon ja lämmön helliessä, mutta mitä muuta mulle jäi sit mieleen?
berliini_juutalaistenmuistomerkki3
- Liikaa nähtävää, liian vähän aikaa. Me kierrettiin läpi suosituimmat turistikohteet East Side Gallerysta Brandenburgin porttiin ja juutalaisten muistomerkkiin, mutta voi kuulkaa miten paljon nähtävää siellä olis vielä ollut. Ehdittiin nähdä vaan murto-osa, mutta onpahan syy palata vielä tulevaisuudessa uudestaan ja kierrellä muutakin kun päänähtävyydet on nyt koluttu.berliini_potsdamerplatz
- Välimatkat ja suuren kaupungin tuntu. Verrattuna Prahaan Berliinissä oli paljon enemmän vilskettä, ihmisiä ja suuren kaupungin tuntua. Välimatkat oli pidempiä ja me taitettiinkin osa niistä metrolla toisin kuin Prahassa liikuttiin pääosin jalan. Autoliikenne oli hurjaa ja vilkasta sekä samoin pyöräilijät, jotka polkivat omilla kaistoillaan autojen seassa.berliini_supremeburgergrill1
- Ruoka oli jokaisessa ravintolassa missä syötiin ihan hullun hyvää ja ruokakauppojen hintataso paljon alhaisempi kuin Suomessa. Ravintolavinkkauksia luvassa toisessa reissupostauksessa, stay tuned!
berliini1
berliini2
berliini3
- Eka kerta Primarkissa ei aiheuttanut mun kohdalla suurta sekoamista. Joo olihan siellä hitosti ihmisiä ja sitä tavaraa, mutta mä vältyin heräteostoksilta enkä ehkä kumminkaan pitänyt sitä ihan niin ihmeellisenä ostosparatiisina kuin monet väittää. Vaikka mun shoppailut jäi vähäisiksi niin Berliini on shoppailijan unelmakohde, sillä putiikkeja löytyy varmasti jokaiseen makuun.berliini4
- Berliinin arkkitehtuuri oli sekoitus uutta ja vanhaa. Upeilla yksityiskohdilla ja muodoilla varustettuja vanhoja rakennuksia ja kirkkoja sekä vastapainoksi uudempia ja nykyaikaisempia kerrostaloja. Lähes joka kulmalla oli myös remontti tai muu tietyö meneillään.berliini5
berliini_eastsidegallery
Mun youtubekanavalta löytyy myös reissuvlogi meidän tokasta päivästä, joten jos my day -tyyppinen meininki kiinnostaa niin sen pääsette tsekkaamaan tästä! Palataan pian vielä konkreettisen vinkkipostauksen kanssa, johon listaan juttuja niin hotellista, metrolla liikkumisesta kuin ravintoloista ja nähtävyyksistäkin.

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus!! Berliini on kaupunki, jossa oon aina halunnut käydä ja tämä postaus kyllä lisäsi vain sitä halua! :) Ootan innolla tota vinkkipostausta siis ;)

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ihanaa kiitos kovasti!!<3 Niin parasta kuulla, et tykkäsit postauksesta, toivottavasti tästä ja vinkkipostauksesta on sulle hyötyä sit ku varaat omaa matkaa Berliiniin! :-)

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia!!❤️ Berliini vaikuttaa upeelta jo tän postauksen pohjalta, tekisi itse vain päiväreissulla käyneenä mieli lähteä sinne joskus useammaksikin päiväksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Henna!<3 Ja apua miks multa on menny ihan ohi, et säki oot käyny siellä ees ton päivän verran?! Mut joo ehdottomasti kannattaa, Berliini oli ihana♥

   Poista
 3. Ihana postaus! Reissupostauksia on niin kiva lukea! Berliini vaikuttaa upeelta kaupungilta ja oon pitkään miettinyt, että siellä pitäisi päästä käymään joten tätä oli senkin takia kiva lukea. :--)

  https://olderthanyesterday.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti superisti!<3 Berliini oli kyllä upee, toivottavasti toisestakin reissupostauksesta on sulle hyötyä, jos päädyt joskus lähtemään!! :-)

   Poista

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä