Slider

6 + 2 VINKKIÄ PRAHAAN (HOTELLI, RUOKA, LIIKKUMINEN)

22. helmikuuta 2017

Viimeistä Praha postausta viedään ja tähän kokosin vinkkejä ja huomioita ravintoloista, marketeista, julkisesta liikenteestä ja muusta hyödyllisestä. Mun mielestä tälläsiä postauksia on mielenkiintoista lukea, vaikkei itse olisikaan lähdössä matkalle ja parhaassa tapauksessa tästä on hyötyä jollekin joka suunnittelee omaa reissua. Jos tulee vielä jotain mieleen niin vastaan mielelläni kommenttiboksin puolella :-)
praha40_hotelgalileo
praha26_hotelgalileoaamupala
Yövyttiin koko reissu Hotel Galileossa, josta mulla ei oo yhtä miinusta lukuunottamatta mitään pahaa sanottavaa. Sijainti oli noin 2,5 kilometrin päässä keskustasta eli pikkusen syrjemmässä, mutta ainakaan meitä toi matka ei haitannut ja sen pääsi kätevästi niin kävellen kuin metrollakin. Läheltä löytyi myös monia minimarketteja ja ravintoloita. Itse hotelli oli hauska sekoitus vanhaa ja uutta, henkilökunta ystävällinen ja avulias, huone oli paljon isompi ja siistimpi kuin odotettiin ja aamupalapöydästä näkyi maisemat kattojen ylle. Yksi miinus mun on silti annettava ja se oli aamupala. Kyllä sillä mahansa sai täyteen, mutta kaikki oli jotenkin oudon ja teennäisen makusta, joten suosittelen hankkimaan aamupalapaikan muualta, jos vaaditte siltä paljon.
praha21_johhnypizza
praha22_johhnypizza
praha41_johhnypizza
Hotellia vastapäätä sijaitsi tämä jumalainen Johhny pizza, mitä oon hehkuttanut varmaan jokaisessa somekanavassa ja jokaiselle tyypille kenelle oon reissujuttujani höpöttänyt. Sisältä paikka oli todella pieni, mutta lämminhenkinen ja käytiin ensimmäisenä eli perjantai-iltana hakemassa täältä mätöt, sillä paikka oli viikonlopun kiinni. Harmi sinänsä, sillä en oo missään maistanut yhtä hyvää pizzaa ja olisin kovasti halunnut käydä tuolla toistekin. Mun pieni pizza (joka oli sekin ihan jättimäinen) maksoi suunnilleen 5-6€ eli ei todellakaan paha.
praha33_alriso
praha36_alriso
Yhtenä päivänä käytiin syömässä Alriso Risotteria Italianassa, joka sijaitsee vanhankaupungin liepeillä sen verran syrjässä, ettei meinattu ensin löytää koko paikkaa. Nimensä mukaan täältä sai enimmäkseen pastaa ja risottoa ja annokset maksoivat suunnilleen 7-8€. Täällä piti myös jättää tippiä minkä kanssa me oltiin vähän pihalla :-D Pointsit mukavasta henkilökunnasta ja tarkkaan mietitystä sisustuksesta. Esimerkiksi jälkiruoka menu iskettiin leimasimella tohon keltaseen paperiin.
praha24_dish
praha25_dish
Viimeinen ravintolasuositus on Dish fine burger bistro, joka sijaitsi aika lähellä meidän hotellia. Paikka on mun ymmärtääkseni suosittu myös paikallisten keskuudessa ja meillä kävi hyvä tuuri, että saatiin ilman pöytävarausta viimeinen pöytä, joka jaettiin kahden muun seurueen kanssa. Hamppari, ranut ja majoneesi siihen kylkeen maksoi suunnilleen 10€ eli hiukan kalliimpaa, mutta Suomen hintoihin tottuneena tuntui tämäkin edulliselta ja mun on varmaan turha sanoa, että ruoka oli todella maittavaa.
praha27_raitiovaunu
Prahassa välimatkat on sen verran pieniä, että kävellen pääsee helposti melkeimpä joka paikkaan. Mekin käveltiin molempina päivinä suunnilleen 10km ympäri kaupunkia, mutta loppupäivästä alkoi pakostikin väsy iskemään ja hypättiin suosiolla muutamia kertoja metron kyytiin. Prahassa on siis myös älyttömän helppo ja halpa julkinen liikenne, jos kävely ei natsaa. Julkisia suosittelen etenkin lentokenttämatkoihin, vaikka monia varmasti houkuttelisi ottaa taksi ja suunnata sillä keskustaan. Taksimatkasta saa pulittaa sen kolmekymppiä ja matka kestää pidempään, kun taas julkisen liikenteen 90 min lippu maksaa 1,5€ ja matka kestää puoli tuntia. Trust me, jos me ensikertalaisina osattiin kulkea julkisilla myös keskustassa ilman ongelmia niin se ei voi olla kovin vaikeeta.
praha23_billa
praha37_ruokakauppa
Ruokakaupoissa tuli myös ravattua hakemassa joka päivä pientä snacksia ja tutuksi tuli niin Billa, Albert, Tesco kuin jotkut random minimarketit. Ruoka oli Suomen hintoihin verrattuna jonkin verran halvempaa ja myynnissä oli todella paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, erilaisia juomia ja ihan perus ruokatarvikkeita. Jäin kuitenkin kaipaamaan kolmioleipiä ja sen tapaisia muita helppoja snackseja mitä Suomesta saa ostettua. Tai sit multa vaan meni ne täysin ohi. Myyjät taas oli yleisesti tosi tympeitä eivätkä edes tervehtineet ja se vähän pisti silmään. Aukioloajoista taas annan pisteet, sillä kaupat oli yleensä auki aamuvarhaisesta iltamyöhään.

Loppuun vielä pari extravinkkiä, joista otettiin myös kaikki hyöty irti. Kannattaa ladata puhelimeen offline map, jonka avulla pystyy ilman wifiä suunnistamaan paikasta a paikkaan b. Meillä oli pieniä vaikeuksia tästä huolimatta, mutta pienten vaikeuksien jälkeen joka paikka löytyi, joten voin vaan kuvitella kuinka hukassa oltaisiin oltu ilman karttaa. Toinen vinkki on eräs youtubekanava, josta löytyy paljon hyödyllisiä vinkkejä Prahaan matkaavalle. Mekin katsottiin ennen lähtöä kanavaa pitävän symppiksen miehen videoita ja napattiin parhaat vinkit talteen. Kanavalle pääset TÄSTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista ♥

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|

Your copyright

© 2019 inka pietilä